Седем големи германски летища спряха работа, след като стотици екипажи

...
Седем големи германски летища спряха работа, след като стотици екипажи
Коментари Харесай

Отменени са полети в Германия заради стачки на служителите във въздушния транспорт

Седем огромни немски летища стопираха работа , откакто стотици екипажи останаха на земята и се включиха в стачка, обвързвана със заплащането, оповестява „ BBC “.

Самолетите са приземени във Франкфурт, Мюнхен, Щутгарт, Бремен, Хамбург, Хановер и Дортмунд. Повече от 2300 полета са били анулирани , което е засегнало 300 000 пасажери , като въздушният превоз на процедура не работи.

Членовете на синдиката Ver.di и Асоциацията на държавните чиновници упорстват за нарастване на заплатите на служащите с 10,5% . На летище Лайпциг няколко интернационалните полета бяха пуснати тази заран, само че вътрешните полети бяха анулирани.

На летище Франкфурт единствено двама пасажери прекараха куфарите си през място, което нормално е оживеният терминал за заминаващи. Един локален ефирен кореспондент означи, че е било толкоз празно, колкото беше по време на пандемията от C OVID .

Демонстрацията съответства с началото на високопоставената среща на международни водачи и специалисти по защитата на Мюнхенската конференция по сигурността . Не се очакваше идването на видни посетители да бъде наранено, само че други делегати бяха посъветвани да пътуват с трен.

Летищата, обслужващи незабавна помощ за жертвите на земетресението в Турция и Сирия , оповестиха, че тези товарни полети ще продължат по график . Но стачката – която идва два дни, откакто летището във Франкфурт анулира 200 полета, когато строителните работи извадиха от строя онлайн системите за регистрация и качване на Lufthansa – провокира гневен отговор от някои немски бизнес водачи.

Представители на асоциации на дребния и междинен бизнес осъдиха протичащото се и го дефинираха като неприемливо, като в това време упрекнаха синдикатите, че са взели цялата страна пленник на личните си ползи . А пасажерите във въздушния превоз в Германия стартират да привикват – даже се помиряват – с този тип разстройства.

Миналото лято дефицитът на личен състав докара до безредни подиуми на летищата, защото полетите бяха забавени и анулирани, а пасажерите се редяха с часове на опашка при чекиране и защита.

Представител на Ver.di съобщи, че в случай че заплащането и изискванията на труд не се подобрят, тези проблеми ще продължат и ще подсигуряват още едно турбулентно лято на летищата в страната. Lufthansa към този момент разгласи, че ще би трябвало да понижи лятната си стратегия вследствие на дефицит на личен състав.

Профсъюзите в Германия са добре проведени и е необичайност да видите колони, защото множеството чиновници вземат участие в стачки. Очаква се обаче служащите да организират демонстрации на разнообразни летища през целия ден. Техните претенции към този момент са отхвърлени от работодателите, които занапред ще показват личната си оферта, като договарянията се чака да продължат идната седмица. И водачът на Ver.di, Франк Вернеке, удари застрашителен звук по-рано. Той беше безапелационен:

„ Следващите удари ще имат друго измерение. Освен в случай че работодателите не показват добра оферта идната седмица, това ще бъде единствено усет на това, което следва. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР