Седем гърци още бяха евакуирани сутринта от Судан с холандски

...
Седем гърци още бяха евакуирани сутринта от Судан с холандски
Коментари Харесай

Гърция евакуира 27 души от Судан

Седем гърци още бяха евакуирани сутринта от Судан с холандски аероплан до Акаба, Йордания, заяви гръцкото външно министерство, представени от организация АНА-МПА.

Министърът на външните работи Никос Дендиас благодари на холандския си сътрудник Вопке Хукстра за помощта на страната му в напъните за избавяне на гърци и техните фамилии. 

Процесът и дейностите за евакуация не престават в тясна съгласуваност с сътрудници и съдружници на Гърция от Европейски Съюз, се споделя в известие на гръцката дипломация, предава Българска телеграфна агенция. 

Според източници от Министерството на защитата тази заран аероплан С-27 е изхвърчал от Асуан, Египет, за гръцкия град Елефсина, в който са и двамата ранени гърци, избавени с помощна на французи и италианци.

Много страни организират евакуации на жителите си от Судан, където от 15 април се водят сражения сред военните сили и най-голямото паравоенно формирование. Към момента двете страни на спора се споразумяха огънят да се приключи за 72 часа с посредничеството на Съединени американски щати и Саудитска Арабия.

По данни на Световната здравна организация главно в Хартум, столицата на Судан, сраженията са лишили живота на минимум 420 души,  а ранените са 3700.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР