Седем европейски държави призоваха гражданите си да се въздържат от

...
Седем европейски държави призоваха гражданите си да се въздържат от
Коментари Харесай

7 държави от ЕС призоваха гражданите си да не участват в конфликта между Киев и Москва

Седем европейски страни приканиха жителите си да се въздържат от присъединение към украинската военна опозиция, съобщи Агенция Франс Прес. Призивът е на министрите на правораздаването на Франция, Германия, Нидерландия, Испания, Италия, Люксембург и Белгия.

В изказване след срещата им в Брюксел се показва, че те " единомислещо са посъветвали европейците да се откажат от присъединение към доброволците, които отпътуват, с цел да вземат участие във войната в Украйна ".

След нахлуването на съветската войска на 24 февруари украинският президент Володимир Зеленски намерено предложения чужденци да дойдат на помощ като част от " интернационален легион ", напомня Агенция Франс Прес. На 6 март украинските управляващи оповестиха, че на апела са откликнали към 20 000 души.

Украйна предлага основни страни от НАТО като гаранти на възможен мир

Украйна желае Съединени американски щати, Англия, Турция, Франция и Германия да служат като гаранти при положение на вероятно съглашение с Русия, сподели украинският президентски консултант Михайло Подоляк, представен от Ройтерс.

" Договор за гаранции за сигурносттa с заздравен аналог на член 5 на НАТО. Държави гаранти (САЩ, Обединеното кралство, Турция, Франция, Германия и др.), които в юридическо отношение интензивно да вземат участие в отбраната на Украйна от всякаква експанзия ", написа Подоляк в Туитър.

Според него това може да бъде осъществено като бъде подложено на референдум в Украйна и посредством ратификация от парламентите на препоръчаните страни гаранти.

По думите му Украйна също по този начин предлага договаряния в продължение на 15 години за статута на Крим, както и въпросът да не се взема решение с военни средства. " Само политически и дипломатически старания ", съобщи той.

Главният съветски договарящ Владимир Медински сподели, че предложенията на Киев към Москва на договарянията в Истанбул са включвали това Русия да не се опълчва на участие на Украйна в Европейския съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР