Седем души загинаха, след като претъпкан миниван, управляван от заподозрян

...
Седем души загинаха, след като претъпкан миниван, управляван от заподозрян
Коментари Харесай

Германски мигранти: Седем загинали след автомобилна катастрофа в Бавария

Седем души починаха, откакто препълнен миниван, ръководен от обвинен контрабандист на хора, се обърна, заяви немската полиция.

Смята се, че повече от 20 мигранти, в това число някои деца, са били в микробуса.

водач се е опитал да избегне полицията при инспекция на пътя, преди да изгуби надзор покрай Ампфинг в Бавария, настояват управляващите. няколко страни от Централна и Източна Европа да наложат гранични инспекции.

Полицията споделя, че се е пробвала да пресрещне микробуса Mercedes Vito към 03:00 (01:00 GMT) на петък.

Шофьорът на автомобила с австрийски регистрационен номер форсира, преди да се преобърне няколко пъти на кръстовище на автомагистрала A94, сред австрийската граница и Мюнхен.

През последните седмици в европейските страни имаше редица произшествия с присъединяване на контрабандисти на хора.

Кола с френски регистрационни номера, за която се смяташе, че е превозвала мигранти, се прекатурна в Унгария в четвъртък, оставяйки двама починали и шестима ранени.

Миналата седмица транспортно средство катастрофира в град Бургхаузен, на германско-австрийската граница, на към 50 километра от мястото на случая в петък, ранявайки четирима души.

Няколко страни от Европейски Съюз, в това число Полша, Германия и Чешката република, вкараха още веднъж граничните инспекции през последните седмици вследствие на увеличение на случаите на контрабанда.

Полските управляващи споделят, че засилените инспекции са съумели да понижат броя на преминаващите мигранти.

Магистрала A94 в югоизточна Германия се смята за постоянен маршрут за трафиканти на хора, пресичащи границата от Австрия.

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман сподели, че трагичната злополука акцентира нуждата от усилване на граничния надзор, с цел да се спре контрабандистите да влизат в Германия.

Молбите за леговище за първи път в Германия са се нараснали със 78% през първите седем месеца на 2023 година Полицията споделя, че прекосяването на към една четвърт от мигрантите в Германия е улеснено от контрабандисти.

 Карта
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР