Седем души загинаха при наводненията в северозападните турски окръзи Къркларели

...
Седем души загинаха при наводненията в северозападните турски окръзи Къркларели
Коментари Харесай

Седем са вече жертвите на наводненията в Северозападна Турция

Седем души починаха при наводненията в северозападните турски окръзи Къркларели и Истанбул, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на турската телевизия НТВ.
Прочетете още
Две са жертвите в Истанбул, други петима са починали в граничещия с България окръг Къркларели. Продължава издирването на един човек, липсващ в Къркларели.

В региона на черноморския курорт Инеада, окръг Къркларели, преляха реки и доста бунгала и каравани бяха отнесени в морето. Екипи на Дирекцията за битка с бедствия и изключителни обстановки (АФАД) откриха телата на петима от общо шестима души, изчезнали в региона.

Тежки наводнения има в истанбулските квартали Башакшехир, Арнавуткьой и Кючюкчекмедже, където от нощес валят проливни дъждове.

Движението на транспортни средства е мощно затруднено.

Гръмотевична стихия имаше и в регионите Бейкоз, Кадъкьой, Султанбейли и Юскюдар (в азиатската част на мегаполиса), както и в Бахчелиевлер, Кягътхане и Бейликдюзю в европейската част на града. Наводнени са доста приземни етажи на жилища и офиси.

По информация на ТРТ-Хабер при бедствието са били ранени 12 души, които са били признати в лечебни заведения. Продължава лекуването в лечебни заведения на петима от потърпевшите.

Трима души в квартал Башакшехир, чиито домове са били наводнени, са били приети в болница поради премръзване при наводнението, прибавя НТВ.

Според първичните оценки нанесени са вреди на 1754 жилищни здания и офиси, осведоми държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви, че на хората, чиито жилища са наранени от наводнението, ще бъдат отпуснати помощи в размер на 15 хиляди турски лири (около 1020 лв).

Междувременно от Главната дирекция по метеорология насочиха предизвестие за предстоящи проливни дъждове, съпроводени от гръмотевици в източните черноморски окръзи Ризе, Трабзон, Артвин, осведоми държавната телевизия ТРТ-Хабер.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР