Седем души загинаха, а петима са в критично състояние след

...
Седем души загинаха, а петима са в критично състояние след
Коментари Харесай

Седем загинали при катастрофа на автобус с туристи в Куба

Седем души починаха, а петима са в сериозно положение след злополука на рейс с туристи и локални поданици в източната част на Куба,съобщава dariknews.bg. По данни на държавни медии, в рейса е имало 18 кубинци и 22-ма туристи от Холандия, Англия, Франция, Мексико и Канада.
Според първичната информация са починали трима кубинци, две аржентинки, германка и французин. Общо 31 са ранените и признати в локалната болница. Не се прецизира има ли чужденци измежду тежко потърпевшите. Катастрофата е станала сред градовете Баракоа и Гуантанамо. Шофьорът декларирал, че изгубил надзор над ръководството поради мокрия и лъкатушен път.
Според очевидци това станало при негов опит за изпреварване, след който рейсът се преобърнал. Кубинските пътища са едва осветени, тесни и осеяни с големи дупки, а през миналата година в 11-милионната страна е имало 750 смъртни случая и близо 8 000 ранени в над 11 000 пътнотранспортни катастрофи. Днешната злополука е четвъртата тежка акцидент с рейс за един месец, отбелязва dariknews.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР