Седем души, сред които и ръководителят на престъпна група за

...
Седем души, сред които и ръководителят на престъпна група за
Коментари Харесай

Лидерът на разбита група каналджии взимал по 2500 евро за преведен мигрант

Седем души, измежду които и ръководителят на незаконна група за каналджийство, са арестувани при акция на полицията и прокуратурата в столицата. Петима имат правосъдно минало и са осъждани по няколко пъти - от ръководство на МПС в нетрезво положение и без брошура, обири, грабежи до владеене и разпространяване на опиати, сподели зам.-градският прокурор на София Христо Кръстев.

През 2019 един от обвинените е наказан от Специализираният углавен съд за присъединяване в друга незаконна група за опиати. Всички арестувани са българи. 

При профилираната интервенция вчера са осъществени редица обиски и разпити, а самото следствие е почнало преди няколко месеца. 

Заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов изясни, че оперативната работа по групата е почнала при започване на годината. По думите му водачът на каналджиите е получавал по 2500 евро за всеки преведен през границата. За него оставали 1500 евро, откакто се разплати с останалите членове на групата.

Става дума за 16 случая на транспортиране на мигранти, допълни Николов. Така са упрекнати 15 души, подпомагали трафикантите.

Те са организирали противозаконното прекосяване на нелегалните мигранти през границата на България с Турция, а в следствие са съдействали за пребиваването им у нас и превозването им до границата със Сърбия, откъдето да поемат към Западна Европа.

Работата по случая продължава. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР