Седем души, сред които и дете, са загинали, а 18

...
Седем души, сред които и дете, са загинали, а 18
Коментари Харесай

Обстрел по руски град: 7 жертви, сред които и едногодишно момиченце в количка

Седем души, измежду които и дете, са починали, а 18 са ранени при обстрела на град Белгород, заяви съветското Министерство на здравеопазването. Украйна не е коментирала нападението - първото от края на декември, когато броят на починалите в града беше 25. В четвъртък вечерта Русия нанесе още един масиран удар по Украйна, написа Би Би Си.

Най-малко четирима души са починали, а още 10 са потърпевши

Едногодишно момиченце е измежду починалите в Белгород, заяви губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в Телеграм.

" 17-те ранени поданици, в това число четири деца, сега се намират в лечебни заведения. Шестима души са в тежко положение, най-вече с рани от шрапнели в разнообразни елементи на тялото. Девет от потърпевшите са в умерено положение. Две момчета - на 7 и 15 години - с травма и наблягане на рамото са освободени от лекарите за амбулаторно лекуване след оказаната помощ ", написа той.

Във вторник Русия бомбардира двата най-големи украински града

Ракетната офанзива против Белгород стартира малко следобед локално време. По данни на съветското министерство на защитата над района са свалени 14 ракети.

Очевидци оповестяват за съществени вреди в търговски център на улица " Плеханов ", както и за парчета от ракети, паднали върху учебен стадион. Бяха оповестени видеоклипове и фотоси, показващи разрушенията.

Източникът на РИА Новости твърди, че момиченцето, което е починало в Белгород, е било в детска количка, когато е станал обстрелът, а баба му се е разхождала с него на учебния стадион.

Украйна не е коментирала обстрела на Белгород.

В четвъртък вечерта съветските военни нанесоха масиран ракетен удар по украински райони, вследствие на което имаше няколко жертви и нанесени вреди на инфраструктурата. 

В Белгород са изпочупени прозорците на 128 жилището в 10 жилищни здания, вреди са открити и в 15 частни семейства, 34 автомобила са развалени от шрапнели, изброява губернаторът в една от изявленията си в Телеграм.

По думите му има опустошения и в още няколко обитаеми места в Белгородска област, откакто силите за противовъздушна защита са отблъснали въздушната офанзива.

Инцидентът е станал в село Петропавловка във Воронежка област, което се намира на 150 километра от Украйна

По данни на съветското министерство на защитата Белгород е бил обстрелван с многоцелеви ракетен комплекс РМ-70 " Вампир ". Руските военни са задействали същата система след предходния масиран обстрел на Белгород в края на декември, когато в града починаха 25 души.

На 30 декември - ден след най-големия съветски удар по украински градове през последните месеци - към три часа следобяд в центъра на Белгород избухват детонации.

Властите дефинираха обстрела като най-тежкия във връзка с последствията от началото на войната. Под обстрел попаднаха регионът на спортния комплекс " Динамо ", супермаркет " Белгород " и ледена пързалка в центъра на града.

Загинаха 25 души, измежду които пет деца, а повече от 100 бяха ранени. Жителите на града се оплакват от затворени бомбоубежища.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР