Седем души са загинали, след като румънски спасителен хеликоптер катастрофира

...
Седем души са загинали, след като румънски спасителен хеликоптер катастрофира
Коментари Харесай

7 жертви в катастрофа с румънски хеликоптер, издирвал изчезнал край Черно море изтребител

Седем души са починали, откакто румънски избавителен хеликоптер катастрофира в сряда вечер, заяви представителят на румънското министерство на защитата Константин Спину, представен от Ройтерс.

Хеликоптерът е бил изпратен на издирвателна задача, откакто боен изтребител МиГ-21 е липсващ от радарите.

Загинали са всичките седем военнослужещи на борда на хеликоптера IAR 330 " Пума ". Преди злополуката водачът е съобщил за неподходящи атмосферни условия и е получил разпореждане да се върне в базата.

" Изразявам своите най-искрени съболезнования и цялостно състрадание за загубата на седем бойци от военновъздушната база " Михаил Когълничану ", сподели румънският президент Клаус Йоханис.

Засега ориста на изчезналия изтребител остава незнайна.

Преди минути Министерството на държавните специфични известия на Украйна пък заяви, че 2 съветски крилати ракети са блъснали щаба на силите за териториална защита в Харков, стана ясно от канала Телеграм. На фотографията се вижа по какъв начин наподобява постройката сега:

В украински канал в Телеграм оповестиха, че край Ирпени в Киевска област е бил свален Су-25СМ на съветските войски.

Тази вечер държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен е оповестил, че в случай че Русия изтегли войските и е подготвена да договаря, Америка е подготвена да направи същото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР