Седем души са загинали при експлозията на 9 април във

...
Седем души са загинали при експлозията на 9 април във
Коментари Харесай

Взривът във ВЕЦ край Болоня: Жертвите вече са седем, какво се знае до момента

С едем души са починали при детонацията на 9 април във водноелектрическа централа в Северна Италия, сочи окончателният брой на жертвите, оповестен от пожарната работа, която сутринта откри тялото на последния липсващ човек, съобщи Агенция Франс Прес.

Електроцентралата се ръководи от Enel Green Power, звеното за произвеждане на сила от възобновими източници на италианския колос Enel, който сътвори фонд от 2 млн. евро за жертвите и техните фамилии.

Компанията изясни, че пожар е засегнал един от двата блока на електроцентралата в Барги, само че повода за бедствието остава неразбираема.

Според Enel Green Power сега на детонацията в централата са се правили " действия за възстановяване на успеваемостта ".

" Не е имало проблем с сигурността. Работата е била планувана от септември 2022 година като техническа актуализация ", изясни Салваторе Бернабей, основен изпълнителен шеф на Enel Green Power, представен от вестник Il Corriere della Sera.

Работата е била поверена на три огромни профилирани компании: Siemens, ABB и Voith.

В момента тече следствие на прокуратурата в Болоня, което ще ревизира, наред с други неща, веригата от подизпълнители, съобщи пред локалната преса прокурорът на Болоня Джузепе Амато.

В края на 2021 година Италия разполага с 4646 водноелектрически централи, множеството от които са в северната част на страната. В края на 2021 година водноелектрическите централи, с произвеждане от 45,39 тераватчаса, съставляват повече от 14% от националното ползване и 39% от производството от възобновими източници. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР