Седем души са загинали и 21 са ранени при тежка

...
Седем души са загинали и 21 са ранени при тежка
Коментари Харесай

Ужасна катастрофа взе седем жертви край с. Микре

Седем души са починали и 21 са ранени при тежка злополука през днешния ден по обяд на основен път София – Варна, в региона на с. Микре.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че сигналът за случая е подаден през днешния ден към 12.50 часа.

По първични данни пътният случай е вследствие на преден удар сред пътнически микробус и товарен автомобил.

В микробуса са пътували общо 26 индивида, като всички оживели са откарани в ловешката болница.

По предписание на премиера Бойко Борисов към мястото на тежката злополука край с. Микре са изпратени 4 реаномобилa от ВМА и болница Лозенец. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев също пътува към мястото на случая. Осигурени са спомагателни консумативи за болничното заведение в Ловеч, където са настанени потърпевшите при случая.

В момента се правят прегледи на ранените и лечебните заведения от Плевен, София и Велико Търново имат подготвеност да ги одобряват при нужда.

Борисов разпореди министерството на превоза да извърши цялостна инспекция на микробуса, участник в злополуката.

На мястото на злополуката са регионалният шеф на Ловеч Георги Терзийски, представители на Пътна полиция, пожарна сигурност и ДАИ. Министерство на вътрешните работи, Министерство на здравеопазването и МТИТС са в непрекъсната съгласуваност и работят по случая.

Движението в региона краткотрайно е затворено, чиновници на пътна полиция отклоняват водачите по обходен маршрут, който е през село Микре – Ловеч – п.в. Абланица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР