Седем души са задържани при спец акция на полицията срещу

...
Седем души са задържани при спец акция на полицията срещу
Коментари Харесай

Извънредно! Зрелища акция край София! Арестуваха след гонка седем бандити

Седем души са арестувани при познавач акция на полицията против незаконните емигранти. Арестуваните са се занимавали с транспорт и настаняване на бежанци в страната. Те са хванати след зрелищна гонка, до момента в който са превозвали бежанци с бял камион. Единият от бандитите, с букви Н.В., е носил и оръжие. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи потвърдиха информацията на Блиц и излязоха с публични данни за случая: 

Група от 7 души е арестувана за осъществено закононарушение по член 281 от Наказателния кодекс за незаконен транспорт и настаняване на чужденци. Специализираната полицейска интервенция е извършена на 13 ноември от чиновници на Главните дирекции „ Национална полиция “ и „ Гранична полиция “, Столична дирекция на вътрешните работи и е под надзора на Районната прокуратура в София.

Според събраните досега данни групата е поемала незаконно минали чужденци от границата ни с Турция и ги е превеждала до покрайнините на София, където ги е настанявала на разнообразни адреси. Основният каналджия е пакистанец. След гонене и оказана опозиция, на 13 ноември е спрян товарен автомобил с 22 непознати жители от Афганистан и Сирия и съпровождащ автомобил с четирима души в него. Водачът на камиона и четиримата в леката кола са арестувани като виновни за закононарушението.



С присъединяване на наблюдаващ прокурор от СРП са осъществени процесуално-следствени дейности на три адреса в покрайнините на София. На един от тях са открити трима непознати жители, нелегално пребиваващи, както и опиати и нелегално притежавано огнестрелно оръжие и още двама мъже, съпричастни към незаконната активност на групата.

Единият - нелегално пребиваващ жител на Пакистан, за който има данни, че е от главните настоящи лица в групата. На 6-ма от арестуваните са повдигнати обвинявания за закононарушения по член 281, член 270 и член 339 от Наказателен кодекс и им е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период от 72 часа.

Работата по изясняването на случая продължава.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР