Седем души са задържани при спец акция на полицията срещу

...
Седем души са задържани при спец акция на полицията срещу
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ! Зрелища акция край София! Арестуваха след гонка 7 бандити

Седем души са арестувани при познавач акция на полицията против незаконните емигранти, научи БЛИЦ. Арестуваните са се занимавали с транспорт и настаняване на бежанци в страната. Те са хванати след зрелищна гонка, до момента в който са превозвали бежанци с бял камион. Единият от бандитите, с букви Н.В., е носил и оръжие.
От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи потвърдиха информацията на БЛИЦ и излязоха с публични данни за случая:

Група от 7 души е арестувана за осъществено закононарушение по член 281 от Наказателния кодекс за незаконен транспорт и настаняване на чужденци. Специализираната полицейска интервенция е извършена на 13 ноември от чиновници на Главните дирекции „ Национална полиция “ и „ Гранична полиция “, Столична дирекция на вътрешните работи и е под надзора на Районната прокуратура в София.

Според събраните досега данни групата е поемала незаконно минали чужденци от границата ни с Турция и ги е превеждала до покрайнините на София, където ги е настанявала на разнообразни адреси. Основният каналджия е пакистанец.

След гонене и оказана опозиция, на 13 ноември е спрян товарен автомобил с 22 непознати жители от Афганистан и Сирия и съпровождащ автомобил с четирима души в него. Водачът на камиона и четиримата в леката кола са арестувани като виновни за закононарушението. С присъединяване на наблюдаващ прокурор от СРП са осъществени процесуално-следствени дейности на три адреса в покрайнините на София. На един от тях са открити трима непознати жители, нелегално пребиваващи, както и опиати и нелегално притежавано огнестрелно оръжие и още двама мъже, съпричастни към незаконната активност на групата. Единият - нелегално пребиваващ жител на Пакистан, за който има данни, че е от главните настоящи лица в групата.

На 6-ма от арестуваните са повдигнати обвинявания за закононарушения по член 281, член 270 и член 339 от Наказателен кодекс и им е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за период от 72 часа.

Работата по изясняването на случая продължава.





ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР