Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 година, е

...
Седем души са били подслушвани незаконно през 2021 година, е
Коментари Харесай

Бюрото за контрол на СРС опроверга Рашков за стотиците подслушвания – оказаха се 7 за 2021 г.

Седем души са били подслушвани нелегално през 2021 година, е открила инспекция на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.

Вече са известени способените държавни институции и следва да бъде взето решение за известяван на засегнатите лица, излиза наяве от прессъобщение, оповестено на интернет страницата на Бюрото.

Общо 291 лица са проверяваните лица по сигнали за нелегално подслушване.

141 от тях са свързани с митингите през лятото на 2020 година против основния прокурор Иван Гешев и някогашния министър председател Бойко Борисов. За 128 инспекциите са завършили, а за останалите не престават.

От отчета не излиза наяве дали точно и всред тях са седемте души, които са били обект на нелегално подслушване.

Припомняме, че през юли предходната година Рашков размаха директория в Народно събрание и разгласи, че стотици български жители са били подслушвани по искане на спецпрокуратурата и по позволение на Специализирания съд.

„ Само в тази директория има изброени 123-ма души, за които има данни, че са били подслушвани. Това е ограничаване на конституционните им права “, съобщи Рашков. Той даде обещание, само че по този начин и не даде повече информация по тематиката.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР