Седем души са били арестувани от английската полиция заради нахлуването

...
Седем души са били арестувани от английската полиция заради нахлуването
Коментари Харесай

Обявиха за арести след Гран При на Великобритания

Седем души са били задържани от британската полиция поради нахлуването им на пистата по време на старта на днешното съревнование за Гран При на Англия във Формула 1. Това се случи незабавно откакто болидът Алфа Ромео на китайския водач Джоу се блъсна в гумена бариера и въвлече още коли, преди да се удари в оградата и да спре надпреварата. Заради огромната злополука стартът беше още един.

Но незабавно откакто надпреварата беше спряно с червен байрак и колите се насочиха към бокса, протестиращите нахлуха на пистата на Уелингтън Стрейт, преди да седнат по земята. Протестиращите бяха издърпани от пистата от стюардите, до момента в който водачите минаваха около тях. Малко по-късно полицията в Графство Нортхямптъншър удостовери за поредност арести.

"Наистина съм отчаян, че тази група хора подцени нашите предизвестия преди деня на надпреварата и взе необикновено рисковото решение да навлезе на пистата “, сподели основният контрольор Том Томпсън, ръководещ надпреварата от организационна позиция.

"Предложихме да организираме спокойно събитие на пистата, само че те вместо това избраха да изложат на риск живота на водачите, стюардите и доброволците. Изключително разочароващо е, че някой ще вземе решение да направи тъкмо това по време на старта. За благополучие имахме проекти за подобен случай и групата беше бързо отстранена и задържана от нашите чиновници ".

След това добави и елементи от по-късните часове. "И седемте сега са в ареста, където се прецизират данните им, претекстовете им. Накрая желая да благодаря на всички чиновници и чиновници, както и на нашите сътрудници, които работиха неуморно по тази полицейска интервенция. Като цяло имахме доста ниски равнища на престъпност, днешният случай беше решен дейно и ефикасно и не мога да желая повече от позиция на организацията и обезпечаването на сигурността ", сподели още Томпсън.

Китайският водач Чжоу се размина със съществени пострадвания при злополуката и надпреварата беше възобновено след 53 минути забавяне.

В последна сметка щастието беше за испанеца Карлос Сайнс от Ферари, който реализира първа победа в кариерата си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР