Седем души са арестувани във връзка с експлозиите в Шри

...
Седем души са арестувани във връзка с експлозиите в Шри
Коментари Харесай

Седем задържани за атаките в Шри Ланка

Седем души са задържани по отношение на детонациите в Шри Ланка, заяви министър от кабинета, представен от РИА Новости.
" Министърът на връзките и медиите Руван Вийевардени съобщи, че седем души са били арестувани в Шри Ланка за утринните офанзиви. При нападенията починаха минимум 160 души, в това число, над 30 чужденци, " написа Харша де Силва в Twitter.

Aтентатори самоубийци са направили минимум две от смъртоносните офанзиви в Шри Ланка. Осмият гърмеж от серията офанзиви е бил осъществен от камикадзе и е взел три жертви – полицейски чиновници.

Източник от силите на реда, поискал анонимност, съобщи, че атентаторът-самоубиец се е взривил, когато служителите на реда са влезнали в къща в северно предградие на столицата Коломбо, с цел да извършат обиск. При ударната вълна се е срутил напълно втория етаж на постройката и отломките са затрупали служителите на реда.

Официален представител на „ Синамън гранд “, един от трите взривени първокласни хотела в центъра на столицата Коломбо, съобщи, че нападението е било осъществено от камикадзе, което е детонирало експлозивите си в ресторанта на хотела.

Естеството на останалите гърмежи се прецизира. Все още никой не е поел и отговорност за офанзивите – най-смъртоносният акт на принуждение в страната след края на кървавата революция, завършила преди повече от десетилетие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР