Седем души от група за каналджийство са с обвинения след

...
Седем души от група за каналджийство са с обвинения след
Коментари Харесай

По 2500 евро от мигрант взимали каналджии у нас

Седем души от група за каналджийство са с обвинявания след интервенция на ГДБОП и прокуратурата. Сред арестуваните е и главатар на ОПГ-то за трафик на мигранти. Според информацията 2500 евро на мигрант взимали каналджиите, с цел да ги прекарат незаконно у нас. Шефът на групата вземал 1500 евро от тях. 

Групата съдействала на незаконните мигранти за прекарването им през границата на България с Турция, я след това - за пребиваването им у нас и за превозването им до Сърбия. 
 
Каналджиите работили у нас от април тази година. Събират се доказателства и е допустимо този интервал да се окаже по-дълъг.
 
Шестима от обвинените са в ареста за 72 часа, седмият също е в ареста, само че по размер за друго досъдебно произвеждане, обвързвано с опиати. Утре прокуратурата ще изиска непрекъснатия им арест, обявиха от Софийска градска прокуратура, представени от Българската национална телевизия. 
 
Всички обвинени са били ангажирани с набирането на хора, които да оказват помощ на мигрантите да прекосяват незаконно границата, които да ги транспортират през вътрешността на страната или да им обезпечат условия за краткосрочно престояване у нас.

Петима от задържаните имат правосъдно минало.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР