Седем души бяха простреляни снощи при протести в Луисвил, щата

...
Седем души бяха простреляни снощи при протести в Луисвил, щата
Коментари Харесай

Размирици, протести и напрежение в САЩ заради убийства на чернокожи

Седем души бяха простреляни нощес при митинги в Луисвил, щата Кентъки, поради убийството на афроамериканката Бреона Тейлър, убита в жилището си през март, заяви през днешния ден представител на локалната полиция, представен от Ройтерс.

Най-малко един от простреляните е в тежко положение. Ситуацията в центъра на града остава " нестабилна и продължава да еволюира ", написа в имейл представителят Ламонт Уошингтън.
 митинги Съединени американски щати БГНЕС
Органите на реда декларират, че техни чиновници не са произвеждали изстрели по време на случая, само че са направили няколко ареста. Преди това управляващите оповестиха в " Туитър ", че огромна навалица се е събрала в центъра на града.

Снощи кметът Грег Фишър е популяризирал в " Туитър " пост от името на майката на Тейлър, в който се насочва апел за мирни митинги.
 митинги Съединени американски щати БГНЕС
Подобни митинги има и в Минеаполис, щата Минесота, поради гибелта на задържан негър мъж, снимана на видео. При задържането на мъжа бял служител на реда притиска врата му към земята с коляно, до момента в който мъжът споделя, че се задушава.

Записът с ареста доста бързо се популяризира в обществените мрежи.
 митинги Съединени американски щати БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР