Седем дни няма отговор от Москва по запитването на българските

...
Седем дни няма отговор от Москва по запитването на българските
Коментари Харесай

Руските служби: Задържаният българин доставял взривни материали, маскирани в котлони

Седем дни няма отговор от Москва по запитването на българските управляващи за арестувания наш съотечественик с украинско и българско поданство, упрекнат за подготовка на терористични актове в Крим.

Това сподели министърът на външните работи Иван Кондов, откакто през вчерашния ден съветските служби оповестиха за задържана група от 7 души за подготовка на атентати.

В края на април българските управляващи са отправили питане за Денис Петранов, откакто представители на фамилията му съобщили, че нямат връзка с него. 

" На 28 април нашето посолството в Москва изпрати вербална нота да ни бъде изяснено местонахождението на жителя, както и да бъде позволен юрист при него, само че до този миг към момента нямаме формален отговор ", разяснява Иван Кондов, министър на външните работи.

Твърди се, че той е с двойно поданство - българско и украинско

Българският жител е влезнал в окупираните от Руската федерация територии с украинския си паспорт, сподели още Кондов. По неофициални данни Петранов има транспортна компания и живее със фамилията си в Пловдив. Днес неговата брачна половинка не отговори на позвъняванията ни.

Според информация, публикувана от съветските служби, Петранов е доставял взривни материали, маскирани в електрически котлони. Експлозивите е трябвало да бъдат употребявани за покушения против окупационни водачи на Крим.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР