Седем дни е срок, който не приемам. Трябва в максимално

...
Седем дни е срок, който не приемам. Трябва в максимално
Коментари Харесай

Габриел: Бяхме помолени от ПП-ДБ за още малко време

С едем дни е период, който не одобрявам. Трябва в оптимално малко време да почистим нещата. Това разяснява пред публицисти претендентът за министър председател, номиниран от ГЕРБ-СДС, Мария Габриел, откакто получи досието с мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев.

" Надявам се в идващите 24 часа да завършваме Споразумението, нямаме разлики за целите на страната ", сподели Габриел.

" Те са свързани с промените в правосъдната система, за битката с корупцията и регулаторите. Това обаче, което е значимо, е, че и целите, и промените, и Министерския съвет вървят ръка за ръка. Казвам го, както го споделих и на сътрудниците от ПП-ДБ – седем дни е период, който аз не одобрявам. Ние би трябвало в оптимално малко време да почистим това, което остава ", разясни тя.

И изясни, че договарянията ще продължат още този следобяд.

" Бяхме помолени от ПП-ДБ за още малко време. Имаме потребност от оптимално малко време ", добави тя.

Тя посочи, че Споразумението и Министерският съвет вървят в пакет.

" За нас е значимо всичко да бъде изговорено и доста ясно да излезем с позиция, която споделя, че ние сме дружно, тъй като имаме тези правила ", сподели още Габриел.

Тя добави още, че България има потребност от непоклатимост.

" Но тя би трябвало да бъде въз основа на ясни правила на гласност, бистрота, споделена отговорност, равнопоставеност в ръководството, общи цели и общо предпочитание да върви напред страна посредством промени ", сподели тя.

" Ясно е, че в пакет би трябвало да вървят и съглашението, и състава на Министерския съвет. До през вчерашния ден нямахме изясненост ще бъде ли подписан документът, или не. Вчера ни споделиха, че няма, а през днешния ден, че ще го подпишем. Нашето схващане е, че би трябвало да се подпишат дружно. Това, което видяхме като план за Министерски съвет, ние го виждаме за първи път. Този състав за нас е недопустим ", сподели Николай Денков.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

Вижте повече в нашата изложба:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР