Седем деца от арт школа Колорит“ са номинирани за наградата

...
Седем деца от арт школа Колорит“ са номинирани за наградата
Коментари Харесай

Номинираха арт школа „Колорит“ за поредно участие в международния конкурс „Здраве 2023“ в Иран

Седем деца от арт школа „ Колорит “ са номинирани за премията „ Голям златен трофей “и „ Златен орден “ на 9-я Международен конкурс за детска рисунка „ Здраве 2023 “ в Иран. Плевенските дребни художници са измежду номинираните и в трите възрастови групи – Алина Симеонова – 6 година, София ван Дайк - 8 година, Кристиян Ковачев -9 година, Аделина Петрова – 13 година, Нина Енчева – 13 година, Ивалина Атанасова – 15 година и Николай Масатев – 15 година



Журито е избрало от хиляди произведения на деца от 19 страни по 15 рисунки във всяка от трите възрастови групи. Предстои онлайн гласоподаване в продължение на месец, след което журито ще излъчи спечелилите.



Церемонията по награждаването всяка година се организира в разнообразни страни и континенти по време на следващия „ Международен фестивал на педиатричните пациенти “.



Тази година церемонията ще се организира през месец ноември в Армения. Международният конгрес се провежда от педиатри от целия свят, които са обединени в група „ Здраве и изкуство “ /HEART/, които работят за благородната идея, поддържане на психологичното здраве на заболели деца по целия свят, оценявайки резултата на изкуството върху здравето.



" С наградените рисунки се провеждат изложения в детски отделения в лечебни заведения в разнообразни страни под надпис „ Да дарим усмивка на всяко туптящо сърце “.

Надеждата е, че посредством въздействието на художествените произведения болните деца ще бъдат обнадеждени, духовно подкрепени и щастливи. Това е извънреден триумф за децата и за мен като арт възпитател. Номинираните имат равни шансове да бъдат спечелили.

В предходните три издания на състезанието имахме 6 наградени деца с предложения, както и присъединяване в церемониите в Иран, Турция и Оман. Вече затвърждаваме креативното си наличие и на този интернационален конгрес “, показа Майя Ананиева – началник на арт школа „ Колорит “ – Плевен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР