Седем държави извън Европейския съюз се присъединиха към решението на

...
Седем държави извън Европейския съюз се присъединиха към решението на
Коментари Харесай

7 държави извън ЕС също затварят небето си за полети от Беларус

Седем страни отвън Европейския съюз се причислиха към решението на блока да затвори въздушното си пространство за авиопревозвачи от Беларус. Това се казва в публикувано през днешния ден изказване на пресслужбата на Съвета на Европейски Съюз, представено от ТАСС.

" На 4 юни 2021 година Съветът (на ЕС) взе решение за въвеждане на възбрана за полети във въздушното пространство на Европейски Съюз и достъпа до летищата на Европейски Съюз на всички типове авиопревозвачи от Беларус. Страните публични и неофициални кандидатки (за членство): Черна гора, Сърбия, Албания и Република Северна Македония, а също страните от европейската зона за свободна търговия - Исландия, Лихтенщайн и Норвегия се причислиха към това решение на Съвета на Европейски Съюз ", написа още в изявлението, представено и от Българска телеграфна агенция.

Тези страни се задължават да вкарат аналогични ограничавания във връзка с Беларус и Европейски Съюз приветства това, се показва в документа.

Европейски Съюз спря полетите над Беларус при започване на този месец и вкара възбрана самолетни компании от Беларус да летят над Европейски Съюз и да правят кацане на летищата на Евросюза след скандалното отклонение и наложително приземяване на полет на нискотарифната авиокомпания  Ryanair, с цел да бъде задържан опозиционният публицист Роман Протасевич
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР