Седем български ученици пострадаха при взрива в БолоняСедем ученици от

...
Седем български ученици пострадаха при взрива в БолоняСедем ученици от
Коментари Харесай

Седем български ученици пострадаха при взрива в Болоня
Седем

Седем български възпитаници пострадаха при гърмежа в Болоня
Седем възпитаници от Силистра са леко потърпевши при случая на автомагистралата край летището в Болоня, оповестяват от Министерство на външните работи.

По-рано денем мощна детонация срина автомагистрала в Италия. Цистерна избухна след злополука наоколо до летището на Болоня. Взривът събори огромна секция от околовръстния път на града. Двама души са починали. Около 70 са ранени, като положението на 14 от тях е тежко. Повечето потърпевши са били ранени от стъкла от стотиците изпочупени прозорци наоколо до гърмежа.

Българските възпитаници са от професионалната гимназия по механотехника „ Владимир Комаров “ в град Силистра. Групата се съпровожда от четирима преподаватели от учебното заведение, измежду които няма потърпевши.

По информация на шефа на гимназията, която също пътува с групата, двама от младежите към този момент са изписани. По-късно довечера или на следващия ден заран се чака да бъдат изписани още трима от учениците. По-тежко е потърпевш един възпитаник, който е с пострадвания в региона на долните крака, без заплаха за живота. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР