Седем, а не пет са служителите на разследваната криптобанка Nexo,

...
Седем, а не пет са служителите на разследваната криптобанка Nexo,
Коментари Харесай

Трифонов към Христо Иванов: Ти дългата ръка на ГЕРБ ли си?

" Седем, а не пет са чиновниците на разследваната криптобанка Nexo, които през 2021 година подаряват по 20 000 лв. на “Да, България ”. Това написа в профила си във Фейсбук водачът на " ИТН " Има Такъв Народ Слави Трифонов.

" На 22 октомври 2021 година петима чиновници на Nexo - три дами и двама мъже, вършат дарения от по 20 000 лв. за партията, ръководена от Христо Иванов. А три дни по-късно на още две служителки на Nexo им хрумва да дарят по 20 000 лв.. Бройката се открива елементарно, откакто бъдат съпоставени имената на донорите с техните профили в LinkedIn.
И по този начин, общата сума на даренията от чиновниците на Nexo за предизборната акция на “Да, България ” възлиза на 140 000 лв. ", написа Трифонов.

Снощи гледах Христо Иванов в “Панорама ” и там той сподели, че ще се изяснява за тия дарения. Само че аз не виждам доста интерес от страна на медиите да го питат, че да се изяснява. Не виждам необикновен интерес към тематиката и от дежурните моралисти в обществените мрежи.



" Как по този начин на седем души от една и съща компания им хрумва една и съща концепция да дарят една и съща сума на една и съща партия ? А петима от тях вършат дарението дори на една и съща дата? Тъй като въпросните дарения не наподобяват като акт на самостоятелна воля на чиновниците, имало ли е скрита сделка сред водача на “Да, България ” и водачите на Nexo? Обещавал ли е водачът на “Да, България ” политически услуги на водачите на Nexo? Можело ли е въпросните 140 000 лв. да бъдат регистрирани като подаяние на Nexo или водачът на партията се е тормозил да не светнат обвързаностите с меко казано съмнителната криптобанка? Получавала ли е “Да, България ” дарения от чиновници на Nexo и за предизборната акция през септември 2022 година, когато към този момент се знае, че има следствия и правосъдни каузи против Nexo надлежно в Съединени американски щати и Англия? Каква отговорност ще поеме проатлантическата и проевропейска партия “Да, България ”, в случай че се окаже, че е финансирана от компания, която пере съветски пари и нарушава глобите против Кремъл? ", пита той.

" И най-после един въпрос отвън тематиката. Слушам изявленията и поръчките на Христо Иванов от последните дни по отношение на опциите за сформиране на държавно управление с поддръжката на ГЕРБ. Та, желая да го попитам: Христо, ти дългата ръка на ГЕРБ ли си? ", написа още Трифонов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР