Себастиан Курц в момента не е никакъв, той не е

...
Себастиан Курц в момента не е никакъв, той не е
Коментари Харесай

Премиерът: Щяхме да се пребием с „Фалкона”

„ Себастиан Курц сега не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлерът на Германия беше с държавен аероплан, министър председателят на Гърция беше с държавен аероплан, а ние щяхме да се пребием с този „ Фалкон ” и беше свободен единствено „ Еърбъс ” ”. Така министър председателят Бойко Борисов отговори на обвиняванията на Корнелия Нинова, че за срещата на ЕНП в Хърватия, Себастиан Курц е пътувал в икономическа класа, а нашият министър председател - с държавния аероплан, съобщи организация „ Фокус ”.

По думите на Борисов „ този безусловно непотребен аероплан ” е заплатен от държавно управление на Българска социалистическа партия.

„ С страдания върнахме единия, този остана. А какъв брой коства президентът Радев да отиде до Китай с него? Нали по тази причина са купували от вашата партия тези самолети. Всички страни в Европа го вършат. То пести време, пътуват делегации, прави се работа. Да ви покажа какъв брой сте дребнава. Моите хора могат да излязат и да създадат декларация и за заменките по ваше време ", уточни Борисов.

На 15 ноември механически проблем наложи спешно приземяване на държавния „ Фалкон ” в София. На борда беше премиерът Бойко Борисов. При връщане от Солун навигационната система на машината отказала в небето над столицата. Наложило се пилотите да кацнат ръчно. Нямаше потърпевши, а самолетът няма да лети, до момента в който не бъде осъществена цялостна инспекция и премахване на повредите. Разследването беше поето от звеното за авиационни произшествия към транспортното министерство. Този четвъртък пък хърватски вестник излезе със заглавие, че Себастиан Курц е пътувал до Загреб с икономична класа, а българският министър председател – с „ Еърбъс ”.

В Народното събрание през днешния ден водачът на опозицията Корнелия Нинова прочете декларация и изиска оставката на държавното управление. 

„ Разбира се, че имате опция и право да ми желаете оставката, аз за разлика от вас два пъти съм си я давал и съм напускал ръководството, а вие излъгахте тоя 1 млн., че ще си дадете оставката и след една седмица казахте няма да си я дам ”, отговори Борисов. „ Така че има една хубава сентенция, че в къщата на обесения въжето не би трябвало доста да се размахва и думата оставка от ваша страна, когато употребявате, постоянно би трябвало да се сещате за това, което направихте вие ”, сподели Борисов
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР