Себастиан Корда продължава да разбива митовете, че американските тенисисти не

...
Себастиан Корда продължава да разбива митовете, че американските тенисисти не
Коментари Харесай

Тотална доминация: Корда даде едва 3 гейма на бивш финалист и се прицели в нов успех над Синер

Себастиан Корда продължава да разрушава митовете, че американските тенисисти не могат да играят на клей, вземайки образец от Бен Шелтън и Франсис Тиафо, които се сблъскаха между тях на финала в Хюстън през предходната седмица. Корда до момента е спечелил единствената си ATP купа точно на алена настилка, а също така още на 20 години доближи до осминафиналите на Ролан Гарос, където беше спрян от бъдещия първенец Рафаел Надал.

23-годишният състезател пазеше страхотни мемоари от Мастърса в Монте Карло, където преди два сезона надделя самия Карлос Алкарас и през днешния ден сподели какъв брой добре се усеща фактически в Княжеството, елиминирайки някогашния финалист Алехандро Давидович Фокина - 6:3 6:1. Това беше първи мач на землена настилка през сезона и за двамата, а американецът тотално надигра клей експерта, като се нуждаеше от единствено 63 минути престой на корта, с цел да оформи конфликт с Яник Синер във втория кръг на надпреварата, а любопитното е, че международния номер 29 надделя италианеца при последния им мач през предходната година в Аделаида.

Още в самото начало се видя по какъв начин международният номер 29 не може да удържи на офанзивите от другата страна на мрежата. Младокът удряше топлата доста чисто и компактно, до момента в който неговият конкурент не се справяше с опитите си за непрестанни къси топки и бързо резултатът набъбна до 5:0 в интерес на американеца. Корда даже можеше на единствено една точка от това да върже " геврек " на някогашния 1/4-финалист от Ролан Гарос, само че ибериецът въпреки всичко се регистрира с един извоюван гейм, но нямаше сили за нищо повече в откриващия сет.

Втората част привидно стартира по-положително за Давидович Фокина, който мина с лекост през първия си сервис гейм, единствено че противникът му бързо още веднъж пое надзор над събитията на корта и влезе в серия от 4 поредно извоювани гейма, с цел да убие всякаква конспирация в срещата и да продължи справедливо напред в Монте Карло.

SEBASTIAN KORDA
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР