Себастиан Корда не спира да впечатлява с играта си на

...
Себастиан Корда не спира да впечатлява с играта си на
Коментари Харесай

5-звездно представяне: Корда обезличи Нори и чака Григор или Алкарас на 1/2-финалите в Куинс

Себастиан Корда не стопира да впечатлява с играта си на тревни кортове през актуалната седмица на АТР 500 шампионата в Куинс и към този момент е измежду полуфиналистите в конкуренцията. Американецът неотдавна се завърна от травма, извадила го от кортовете в продължение на три месеца, като с представянето си в британската столица до момента си завоюва купища похвали и даже самичък стигна до заключението, че ще е измежду любимците на Уимбълдън, а през днешния ден затвърди казаното от себе си и повали първата ракета на домакините Камерън Нори - 6:4 7:6(1).

По този метод международният номер 32 резервира билета си за финалната четворка в конкуренцията, където му следва да срещне спечелилия от започващия след броени минути мегасблъсък сред първата ни ракета Григор Димитров и топ поставения Карлос Алкарас.

Началото на дуела се оказа нерешително за британеца, който изпитваше усложнения с това да е равносилен на съперника си при по-дългите разигравания и на бърза ръка Корда доближи два брейкбола още на самия старт на мача. Левичарският сервис на международния номер 13 незабавно обаче влезе в деяние и той оцеля, но заложеното прекомерно високо движение от американеца продължи да основава проблеми за локалния любим, като с настъпването на петия гейм непоставеният тенисист загатна за уменията си наоколо до мрежата и проби. Впоследствие Себастиан преодоля сложните си мигове на начален удар, като осуетяваше подлия бекхенд на съперника си посредством бърза композиция от плоски удари, с която преминаваше от отбрана в офанзива, и избави две точки за рибрейк, с цел да запише откриващия сет на сметката си броени минути по-късно.

Във втората част подаването на международния номер 32 стартира да действа на още по-добро ниво и той необезпокоявано печелеше своите геймове, до момента в който Нори надалеч не можеше да се похвали със същото, пласирайки едвам половината си първи сервиси, което спомогна за офанзивния жанр на американеца и той реализира пробив. Идният гейм на младежа бе напът да протече съгласно упованията и той поведе с 40:30, но след това поредност от неверни решения му коства за първи път в хода на срещата да изгуби началния си удар, при което паритетът възцари и се задържа, отвеждайки ни до тайбрек. В него Корда повиши експанзията в отиграванията си и не оставяше съвсем никакво време за реакция на петия подложен върху бързата настилка, като лимитира възможностите му да търси поврат в дуела и му отпусна единствено една точка, преди да официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР