Себастиан Корда е първият съперник на Григор Димитров на АТР

...
Себастиан Корда е първият съперник на Григор Димитров на АТР
Коментари Харесай

Себастиан Корда е първият съперник на Григор Димитров в Марсилия

Себастиан Корда е първият противник на Григор Димитров на АТР 250 шампионата в Марсилия. Американецът преодоля мъчно първи кръг, налагайки се над Юго Грение с 6-3, 2-6, 7-6(3).

Корда несъмнено е един от най-хубавите в схемата измежду непоставените. В момента той е 34-ти в международната класация. До в този момент двамата с Димитров са играли един път – във Вашингтон през 2022-а, където Корда реализира поврат в три сета.

Milestone achieved reaches th tour-level win! |
— ATP Tour (@atptour)

Българинът и американецът обаче играха и през тази година, единствено че от един тим, стигайки до 1/4-финал на двойки на шампионата в Бризбън. Участието им тогава приключи с отдръпване, тъй като Корда отпадна рано, до момента в който Димитров продължи, а след това подвигна и купата.

До момента Димитров има три участия в Марсилия, като в първите две от тях – през 2009 и 2011, отпадна още в първи кръг след провали надлежно от Жил Симон и Дмитри Турсунов. Миналата година българинът стигна до четвъртфинал, откакто в профил Хайс Брауер (6-3, 6-2), само че по-късно загуби в оспорван конфликт с Александър Бублик (5-7, 6-3, 6-7).

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР