Себастиан Корда достигна четвъртфиналите на турнира в Куинс Клъб, след

...
Себастиан Корда достигна четвъртфиналите на турнира в Куинс Клъб, след
Коментари Харесай

Корда скърши победната серия на Тиафо

Себастиан Корда доближи четвъртфиналите на шампионата в Куинс Клъб, откакто се наложи над сънародника си Франсис Тиафо в напълно американски конфликт със 7:6 (2), 6:3 за към час и 20 минути игра.

Корда се изправи  против намиращия се в страхотна форма Тиафо, който победи в Щутгарт предходната седмица и стартира с чист триумф над Ботик ван де Зандсхулп в Лондон, само че съумя да пречупи съпротивата на своя съотечественик. Първият сет мина под диктовката на сервиращите, като Корда единствен имаше точка за пробив в 11-ия гейм, която не оползотвори. Стигна се до тайбрек, в който 32-ият в света завоюва с безапелационното 7:2 точки.

Втората част стартира с брейк за Тиафо, само че това бе и последният мощен миг за него в срещата. Корда освен върна пробива, само че направи още един, след което довърши умерено нещата в своя изгода. Той загуби единствено четири точки на първи сервис, като завърши с 15 аса и общо 25 уинъра против 10 непредизвикани неточности. Тиафо направи едвам девет печеливши удара против седем непредизвикани.

Съперник на Корда в четвъртфиналите ще бъде петият в схемата Камерън Нори. Представителят на домакините обърна финалиста в Хертогенбош Джордан Томпсън от Австралия. Другият явен 1/4-финал при мъжете опълчва шестият и вторият в схемата надлежно Лоренцо Музети и Холгер Руне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР