Себастиан Фетел вярва, че Ферари трябва да разрешат три ключови

...
Себастиан Фетел вярва, че Ферари трябва да разрешат три ключови
Коментари Харесай

Фетел посочи три проблема, които Ферари трябва да решат

Себастиан Фетел има вяра, че Ферари би трябвало да разрешат три основни казуса, с които всички в Скудерия да бъдат сигурни, че няма да преживеят още едно проваляне от Хамилтън и Мерцедес като това в Испания. Там Люис поведе пред съотборника си Ботас и по този начин до самия край, а неверна тактика коства на Фетел третото място и германецът остана отвън подиума. Съотборникът на Фетел Кими Райконен се отдръпна от надпреварата поради щета в мотора, който бе заменен в петък, а шефът на отбора Маурицио Аривабене съобщи, че това е уикенд, в който нищо не върви по проект.

" Ние не бяхме задоволително бързи. Ако не сме способни да забележим това, значи сме изцяло слепи, тъй като ние въобще нямахме скоростта за първия стинт. Второ, през целия уикенд имахме проблеми с гумите. Сменихме ги за надпреварата, само че по този начин направиха и всички останали. Амбицията ни би трябвало да бъде да сме по-добре от останалите, а не зле, колкото тях. Трето, считам, че през целия уикенд нямахме нужната надеждност, Кими имаше странни проблеми. Ако не виждаме тези неща, нямаме опрощение ", разяснява Фетел, който към този момент изостава със 17 точки от Хамилтън в класирането при водачите.
At this point last season, Vettel led the championship by six points.

Now Hamilton has 'struggled' this year, he leads the championship by 17.

Irony, etc.
— Pablo Elizalde (@EliGP) May 13, 2018
Себ добави, че тимът не би трябвало да разчита усложненията да се дължат на характерностите на избрана писта или на гумите. " Всички показаха подобренията си в Испания. Може би останалите имаха повече от нас ". Според него даже да успее да реализира триумф в Монако е значимо Ферари да не не помнят по какъв начин бяха победени в Испания.

След като взе участие в сезонния тест в Барселона през вчерашния ден Фетел показа, че Скудерия към този момент са дали някои хрумвания, с които да се върнат в играта.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР