Себастиан Фетел се поздрави с четвърти успех от началото на

...
Себастиан Фетел се поздрави с четвърти успех от началото на
Коментари Харесай

Фетел триумфира в Унгария и увеличи аванса си пред Хамилтън

Себастиан Фетел се поздрави с четвърти триумф от началото на сезона във Формула 1. Пилотът на Ферари победи в Гран При на Унгария и по този начин усили преднината си в генералното класиране пред Люис Хамилтън на 14 точки. Германецът има 202, а водачът на Мерцедес - 188.

Втори през днешния ден остана съотборникът на Фетел - Кими Райконен. Трети приключи Валтери Ботас, а зад него остана Люис Хамилтън.

Макс Верстапен с Ред Бул приключи 5-и, а в Макларън се зарадваха на отличната 6-а позиция на Фернандо Алонсо, до момента в който съотборникът му Стофел Вандорн приключи 10-и и взе още една точка. Между тях приключиха Карлос Сайнц с Торо Росо и водачите на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон.

Иначе през днешния ден цялото съревнование мина под превъзходството на Ферари. Фетел и Райконен стартираха от първите две позиции и до края не позволиха да бъдат изпреварени.

Най-интересните моменти в конкуренцията пристигнаха след 46-ата обиколка, когато Валтери Ботас получи разпореждане да пропусне съотборника си Люис Хамилтън пред себе си. Причината - британецът разгласи, че е доста бърз. След като бе пропуснат, той незабавно по-късно подгони двете Ферарита, като бе на 3 секунди от водача. 

Разликата обаче продължи да пада в идващите обиколки, като Хамилтън се приближи на секунда от Кими и на 2,3 от Фетел. Райконен се приближи до 0,6 секунди до Себ, който имаше проблеми със задните гуми. 

Хамилтън получи указания да нападна в идващите 5 тура, само че не бе задоволително близо, с цел да го направи. На Ботас пък бе казано, че Люис ще му върне позицията, в случай че не успее да мине пред Кими. След това толерансът бе продължен с още няколко обиколки, само че Люис не можеше да притисне задоволително Райконен. 

Това не се промени до края, като в самия край Хамилтън кавалерски върна позицията на Ботас, който пък бе притиснат от Макс Верстапен, само че съумя да остави холандеца зад себе си.

  Резултати, стратегия и класиране във Формула 1 

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР