Себастиан Фетел не е доволен от сезона си във Формула

...
Себастиан Фетел не е доволен от сезона си във Формула
Коментари Харесай

Фетел: Не съм във Формула 1, за да се боря за осмо място

Себастиан Фетел не е удовлетворен от сезона си във Формула 1, защото би трябвало да се бори за местата в средата на класирането. След 10 години, в които първо завоюва четири трофеи с " Ред бул ", а по-късно се бореше и за първото място с " Ферари ", германецът е в много по-различна обстановка в първия си сезон с " Астън Мартин ".

Фетел е едвам на 12-о място в генералното класиране и има единствено едно класиране на подиума - второто място в Азербайджан. Той съумя да се класира в първата десетка единствено в шест от общо 18 надпревари досега.

" Удоволствието, когато пресечеш финала, просто не е същото. Когато спечелиш съревнование или си на подиума, получаваш този огромен прилив на сила от почитателите по-късно. Сега се състезаваш, стигаш до осмо или десето място, чувстваш, че си направил съревнование без неточности, само че отново си десети, девети или осми. Не съм тук за това. Може би съм капризен, привикнал съм да спечелвам и да бъде в челото ", сподели Фетел.

От " Астън Мартин " въпреки всичко се надяват, че с смяната на разпоредбите във Формула 1 през идващия сезон отборът ще стартира да се бори за по-предни места в класирането и за трофеи. Фетел съобщи, че не съжалява, че е минал в отбора, и чака по-добро показване в бъдеще.

" Всичко, което се случва, е доста, доста обещаващо. Да създадем проект постоянно е мъчно, тъй като всички имат идентичен проект - всички желаеме да печелим, без значение дали става въпрос за нас, " Макларън ", " Алпин ". Има два тима, които се борят в челото - " Мерцедес " и " Ред бул ", има и " Ферари ". Винаги имам вяра в успеха, другояче въобще няма да пускам. Но би трябвало да се гледа статистиката, а когато стартираш от 12-о или 10-о място, не си в позиция за победа. Не скърбя за нищо и мисля, че това е най-важното ", сподели още Фетел.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР