Себастиан Фетел би искал двигателите във Формула 1 да са

...
Себастиан Фетел би искал двигателите във Формула 1 да са
Коментари Харесай

Фетел с претенции към двигателите

Себастиан Фетел би желал моторите във Формула 1 да са с двойно повече цилиндри. От 2014 година насам в спорта се употребяват хибридни турбомотори с 6 цилиндъра и размер 1.6 литра.

За последно 12-цилиндрови елементи в спорта имаше през 1995 година, като такива използваше Ферари. След това от 1996 до 2005 година бяха употребени главно 3-литрови V10 мотори. В следствие размерът бе понижен на 2.4 л, а цилиндрите на 8.

Смята се, че последваща смяна на задвижващите системи може да има от 2025 година, когато те могат да станат двутактови, карбонно неутрални с потребление на био и синтетични горива.

След отпадането си в Гран при на Русия предходната година поради щета в задвижващата система, Фетел бе доста сърдит. Още тогава той прикани за връщане на 12-цилиндровите мотори.

„ Първото нещо, което бих направил, в случай че зависеше от мен, ще е да удвоя цилиндрите, сподели Фетел пред Kolner Express в Кицбюел, където бе предишния уикенд с Бърни Екълстоун и отбора на Ред Бул. – Също по този начин бих премахнал батериите. Не мисля, че те са нужни. “
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР