се впуска в ново и невиждано приключение. Най-добрият български състезател

...
се впуска в ново и невиждано приключение. Най-добрият български състезател
Коментари Харесай

Преди Пулев - Мир: Що е то Triad Combat - правила и разлика с бокса?

се впуска в ново и невиждано премеждие. Най-добрият български играч по бокс поема към енигмата Triad Combat. Екипът на SportLive ще се постарае да обясни оптимално всичко към идното представление, чийто връх ще бъде конфликтът .
Първо - каква въобще е концепцията на това, което следва да забележим? Има два самобитни тима - този на боксьорите и този на ММА бойците (излишно е да споделяме, че българинът принадлежи към първия, а Мир - към втория). Капитан на първия отбор ще бъде Шанън Бригс, до момента в който за втория бе определен Куинтън Джаксън.

Всеки от представителите на отборите самоуверено твърдеше, че неговият спорт е по-силен от този на съперника, като това в най-голяма степен важеше за двамата капитани, които уместно подгряха за идното шоу. Е, единственият метод разногласието да се позволи е като забележим кой тим ще има повече победи.
Добре знае се обаче, че разпоредбите на бокса и на ММА се разграничават доста. За тази цел бяха сътворени нови правила за Triad Combat, които са дело на известния американски коментатор Шон Уийлок (в по-долните редове ще бъдат разяснени).
Важно доуточнение е, че при тях бойците от смесените бойни изкуства ще бъдат ощетени, тъй като няма да са налични " оръжия ", които са даже най-силните за някои от този спорт. Такова да вземем за пример е граплингът. Затрудняващ е и фактът, че ритниците също ще бъдат неразрешени.
Разбира се, трябваше да бъде фиктивен и нов терен за багра, защото боксьорите се състезават на кръг, а ММА се състои на осмоъгълник. Компромисният вид е... триъгълен кръг. Тази иновация пък е била измислена от известен кино продуцент.
А ето и разпоредбите: Ще бъдат разрешени единствено класическите удари от бокса. Няма да има лакти, нито ритници, нито граплинг. Това, което обаче ще се разграничава от разпоредбите на бокса, е, че клинчовете ще са разрешени и също по този начин състезателите ще имат право на удари по време на клинчовете.

Както към този момент споменахме, те ще се бият на триъгълен кръг. Рундовете ще са по 2 минути, като главното събитие (Пулев - Мир) ще бъде в 9 рунда (останалите ще са в по-малко).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР