се целунаха“ в нощта на 1-ви срещу 2-ри март, съобщава

...
се целунаха“ в нощта на 1-ви срещу 2-ри март, съобщава
Коментари Харесай

Юпитер и Венера се „целунаха“ в нощта на 1-ви срещу 2-ри март


се „ целунаха “ в нощта на 1-ви против 2-ри март, оповестява организация Ройтерс. Двете планети изглеждаха по този начин, като че ли съвсем се допират в небето.

Феноменът в сряда против четвъртък е - когато планета наподобява покрай Луната, друга звезда или планета, прецизират астрономите.

Блясъкът от Юпитер, най-голямата планета в Слънчевата система, и този на Венера, считана за най-ярката звезда в небето,. То бше обект на внимание и от страна на НАСА. От там оповестяват, че феновете астрономи са съумелите да видят даже четири от най-ярките луни на Юпитер.

През последните няколко седмици планетите се , само че в реалност те към момента са на към 600 милиона километра една от друга.

Съвпади като този се случват постоянно, тъй като „ планетите обикалят към Слънцето в почти една и съща низина – така наречен, и по този метод наблюдават сходни пътища в нашето небе “, оповестяват още от НАСА.

Тази нощ двете планети са се разминали единствено. Това се равнява на ширината на протегнат към небето човешки пръст, изясняват още астрономите.

Венера се реалокира по-високо в небето, а Юпитер. Поради тази причина планетите изглеждаха задоволително близо, че някои учени нарекоха явлението „ целувка “.

Всяка година има съвпад на, само че те рядко се появяват толкоз близо. Може би заради тази причина явлението получи също по този начин купата „ супер съвпад “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР