се сви с 2,6% през ноември, прекъсвайки тенденцията на растеж

...
се сви с 2,6% през ноември, прекъсвайки тенденцията на растеж
Коментари Харесай

Риши Сунак: Предстоят тежки времена за британската икономика

се сви с 2,6% през ноември, прекъсвайки наклонността на напредък през предходните шест месец, демонстрират данни на формалната английска статистика ONS.
Това съставлява първи стопански спад, откогато Обединеното кралство влезе в първия противоепидемичен локдаун през предишния април и се дължи на въведените през есента нови рестриктивни ограничения, целящи да забавят втората мощна вълна на коронавирусната болест.
Брутният вътрешен артикул на Обединеното кралство се намали през ноември 2020 година с 2,6% по отношение на октомври, когато набъбна с 0,6% (възходяща проверка от предходна оценка за покачване с 0,4%) при осреднена прогноза на финансовите пазари за много по-драматичен спад с над 5 на 100.
Британската стопанска система е към момента с 8,5% под равнището си от предишния февруари - месец преди коронавирусната пандемия да удари страната.
" Мнозина бизнеси се приспособиха към новите условия на работа по време на, като учебните заведения също останаха отворени, което значи, че въздействието върху стопанската система беше доста по-малко през ноември, в сравнение с по време на първия локдаун ", означи статистикът от ONS Дарън Морган.
Централната банка на Англия предвижда, че английската стопанска система ще намалее с малко над 1% през последните три месеца на 2020 година поради новите ограничаващи противоепидемични ограничения.
С оглед обаче на новия локдаун в действие през януари 2021 година Англия към момента рискува да изпадне в така наречен " двойна " стопански криза.
През ноември АЦБ усили програмата си за изкупуване на облигации до съвсем 900 милиарда лири (около 1,23 трилиона долара), а нейният шеф Андрю Бейли съобщи по-рано тази седмица, че е прекомерно рано да се каже дали ще са нужни спомагателни тласъци.
Данните на ONS демонстрират, че английската стопанска система през предишния ноември се е свила с 8,9% спрямо година по-рано (спрямо ноември 2019 г.), което съставлява по-малък спад от предстоящото от финансовите анализатори намаляване с към 12 на 100.
В най-ниската си точка през април 2020 година, когато доста английския предприятия затвориха краткотрайно поради първия локдаун, стопанската система се срина с рекордните 25% под равнището си отпреди година.
Предстоят тежки времена за английската стопанска система, съобщи финансовият министър след формалните данни за Брутният вътрешен продукт през ноември.
 Мрачни и тежки стопански времена пред Англия Мрачни и тежки стопански времена пред Англия
През май специалистите от Bank of England оповестиха, че Англия е изправена пред най-голямата криза от 300 години насам. Месец по-...
" Ясно е, че нещата ще станат по-трудни, преди да се подобрят и днешните цифри акцентират мащаба на предизвикването, пред което сме изправени ", акцентира Сунка и добави: " Но има аргументи да се надяваме - в ход е имунизацията против ковид, като ние сътворяваме нови благоприятни условия за най-нуждаещите се ".
Икономическият спад през ноември беше воден от бранша на услугите, където продукцията спадна с 3,4% по отношение на октомври, защото кръчмите, заведенията за хранене, несъществените магазини и доста други предприятия за битови услуги трябваше да бъдат затворени като част от четириседмичния локдаун в Англия и сходни ограничения в други елементи на Обединеното кралство.
Индустриалното произвеждане се намали през ноември с едвам 0,1% на месечна база, като промишленото произвеждане даже набъбна с 0,7%, а строителството се усили с 1,9 на 100.
Британската статистика също по този начин регистрира разширение на забележимия търговски недостиг на Англия през ноември до 16,01 милиарда паунда от 13,29 милиарда паунда месец по-рано, до момента в който остатъкът при търговията с услуги се усили до 11,01 милиарда от 10,95 милиарда паунда.
В резултат на това общият търговски недостиг на Обединеното кралство набъбна внезапно през ноември до 4,99 милиарда паунда след покачване с 2,33 милиарда паунда месец по-рано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР