се стреми да създаде 650 милиарда щатски долара допълнителни резервни

...
се стреми да създаде 650 милиарда щатски долара допълнителни резервни
Коментари Харесай

МВФ създава резервни активи за 650 млрд. долара

се стреми да сътвори 650 милиарда щатски $ спомагателни аварийни активи, с цел да помогне на разрастващите се стопански системи да се оправят с пандемията COVID-19. Това разгласи формален представител на институцията, представен от Нова телевизия.
Фондът възнамерява да отпусне специфични права на тираж на въпросната стойност през лятото, като задачата е да подкрепи затруднените страни и да противодейства на въздействието на пандемията върху международната стопанска система.
 МВФ вижда напредък в световната стопанска система макар пандемията МВФ вижда напредък в световната стопанска система макар пандемията
Икономическият напредък, воден от Съединените щати и Китай, се форсира, усилвайки рисковете от неравномерно световно възобновяване, зая...
Заместник-изпълнителният шеф Джефри Окамото разкри проекта след привършване на пролетните съвещания на Световната банка, провели се сред 5 и 11 април. По думите на Окамото, окончателното решение се чака до месеци. Предложението за целево систематизиране получи поддръжка от Групата на Г-20 и членовете на МВФ. Заради пандемията заместител дирекотър на фонда уточни, че световната стопанска система може да види дисбаланс във възобновяване. Подобно събитие прави още по-спешно насърчаването на стратегии за всеобща имунизация, предлагането на финансова поддръжка за неразвитите страни и усилването на връзката на паричната политика сред напредналите стопански системи, акцентира Окамото.
Създаден от МВФ през 1969 година, специфични права на тираж е интернационален авариен актив за допълнение на формалните запаси на членовете. Той може да бъде сменен сред държавните управления за свободно използваема валута по време на потребност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР