се произнесе по жалба на съдията от Софийския градски съд

...
се произнесе по жалба на съдията от Софийския градски съд
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург: България е нарушила правата на съдия Мирослава Тодорова

се произнесе по тъжба на съдията от Софийския градски съд и някогашен ръководител на Съюза на съдиите с неоправдателна присъда за България. Съдия Тодорова сезира съда в Страсбург през 2013 година поради нарушено право на обективен развой и нарушено право на персонална цялост, напомня БНР.

Заради сериозни изказвания на самата Тодорова и на ръководената от нея тогава организация тя беше обект на поредност от дисциплинарни производства.
 Цветанов към този момент не е обвиняем и по делото за клюка Цветанов към този момент не е обвиняем и по делото за клюка
Вторият човек в ГЕРБ, някогашен вицепремиер и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов към този момент не е обвиняем и по делото за клюка, което му зав...

Съдът открива връзка сред дисциплинарните процедури и глобите, които са ѝ наложени, и сериозната й позиция към вътрешния министър в първото държавно управление на ГЕРБ и в качеството на ръководител на Съюза на съдиите. Съдът в Страсбург напомня и думите му: " Дали Тодорова не служи на проведената престъпност ".

С решението си от през днешния ден съдът в Страсбург приема, че е погазена свободата на изложение на Тодорова, както и че против нея легални средства са употребявани за паралегални цели. На Тодорова не е присъдено обезщетение, тъй като тя самата не претендира за такова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР