се повишава в българския участък, но опасност за заливане няма.

...
се повишава в българския участък, но опасност за заливане няма.
Коментари Харесай

Покачване на нивото на р. Дунав, няма опасност от заливане

се покачва в българския сектор, само че заплаха за заливане няма. Причината за високите водни равнища от последните дни е топлото време и падналите дъждове в горната част на р. Дунав, които доведоха и до повишение на равнището на реката. Към момента мотив за терзание няма, не може да се приказва и за заплаха от заливане на територии. Корабоплаването се реализира обикновено, а фарватерът е обозначен от екипи на Изпълнителна Агенция „ Проучване и поддържане на река Дунав “, оповестиха от организацията.
Най-рязко е покачването при, където покачването беше с към 65 см за едно денонощие. Причина за това е изпускане на по-голямо количество вода от Хидровъзел „ Железни врата “.
 ИА „ Проучване и поддържане на река Дунав “ с поръчки за доставка на драгажна техника ИА „ Проучване и поддържане на река Дунав “ с поръчки за доставка на драгажна техника
Обявени са две публични поръчки за доставка на съоръжение, с което Изпълнителна организация „ Проучване и поддържане на река Дунав&l...
При Русе тази заран е регистрирано равнище от 484 см, като покачването за последните 24 часа е 36 см.
Очакванията на експертите от дирекция „ Хидрология и хидрометеорология “ при Изпълнителна Агенция „ Проучване и поддържане на река Дунав “ са, че през идващите два дни равнището ще се увеличи още, като при Русе, то ще доближи до 543 см.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР