се опита да регулира по недопустим начин конституционно установената

...
 се опита да регулира по недопустим начин конституционно установената
Коментари Харесай

От Правосъдие за всеки: Президентът няма право на коментари при връчване на мандата

" се опита да контролира по неприемлив метод конституционно откритата процедура. След пропадането на първия мандат, той е задължен да връчи втория на втората по величина политическа мощ. Длъжен е да го направи за да се сформира. Той няма право на мнения, камо ли на пожелания - " връчете ми досието назад празна ". Това сподели за " Офанзива " ръководителят на " Правосъдие за всеки " Велислав Величков.

" Ако връчва мандати с благопожелание да не бъдат осъществени, това значи единствено едно - желае да ръководи еднолично посредством служебните държавни управления, компрометирайки парламентарната република. Президентът има право на политически изказвания, само че няма право да се намесва в конституционно откритите процедури в своя изгода. Последната поголовна промяна на шефовете на служби е негова работа, няма от какво да се възмущава. С цялото си държание Радев се държи като че ли сме в президентска република ", счита той.

 

По думите му Радев би трябвало да свика КСНС. " Аз избирам да има даже постоянно държавно управление с третия мандат, а не служебно, тъй като това е извращение на парламентарната народна власт. Недопустимо е измененията в Конституцията да се пишат от Движение за права и свободи, ние няма да подкрепим сходно нещо ", безапелационен е Величков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР