се нуждае от поне 20 милиона дози от ваксината на

...
се нуждае от поне 20 милиона дози от ваксината на
Коментари Харесай

Африка се нуждае спешно от 20 милиона дози от ваксината на AstraZeneca

се нуждае от най-малко 20 милиона дози от имунизацията на AstraZeneca в границите на шест седмици, с цел да могат хората с първа игла да получат втората в точния момент. Това оповестиха от СЗО, представени от БГНЕС.
" Африка се нуждае от имунизациите в този момент ", сподели доктор Матшидисо Моети, районен шеф на Световната здравна организация за Африка. " Всяка пауза в нашите имунизационни акции ще докара до загуба на животи и вяра ", добави той.
 Макрон: Трябва и Африка да създава ваксини против ковид без да заплаща патент Макрон: Трябва и Африка да създава ваксини против ковид без да заплаща патент
" Срещата на върха в Париж упорства за унищожаване на патентите, с цел да се разреши на Африка да създава ваксини против ковид ", за...
В изказването на СЗО се акцентира смисъла на спазването на целесъобразния период от осем до 12 седмици сред дозите, с цел да се подсигурява продължителната степен на отбрана на реципиента от 81%. „ В допълнение към тази незабавна потребност са нужни още 200 милиона дози от всяка ваксина против COVID-19, включена в листата за незабавна приложимост, тъй че континентът да може да имунизира най-малко 10% от популацията си до септември 2021 година “, се прибавя в изказването.
Към 26 май Африка е записала над 4,7 милиона случая на ковид с близо 130 000 смъртни случая, свързани с вируса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР