се нареди на второ място в света по производство на

...
се нареди на второ място в света по производство на
Коментари Харесай

Индонезия стана вторият голям производител на кобалт в света

се подреди на второ място в света по произвеждане на кобалт, изпреварвайки Русия и Австралия и отстъпвайки единствено на Демократична република Конго, съобщи организация Bloomberg, базирайки се на данни на държавното управление на Съединени американски щати.

" По произвеждане на кобалт Индонезия изпревари други огромни играчи, в това число Русия и Австралия, и излезе на второ място в света след Демократична република Конго ", се споделя в известието.

По данни на агетцията, разширението на производството на кобалт в Индонезия " стана допустимо с помощта на милиардите долари, вложени от китайски компании в фабрики, които създават химически коктейл, съдържащ кобалт и никел ". В листата на вложителите от КНР влиза най-големият международен производител на никел в светаTsingshan Holding Group, както и Zhejiang Huayou Cobalt и CATL.

Индонезийският президент Джоко Видодо възглави напъните на страната по основаването на лично произвеждане на електрически коли и батерии за тях. Кобалтът е най-скъпият от основните детайли на тези акумулатори, написа Bloomberg. По данни на английската организация Benchmark...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР