СДС знаеше, очакваше и беше решен да не допуска повече

...
СДС знаеше, очакваше и беше решен да не допуска повече
Коментари Харесай

Бакърджиев: СДС беше решен да не допуска повече България в блатото

СДС знаеше, очакваше и беше решен да не позволява повече България да потъва в блатото. Това сподели за " Фокус " Евгени Бакърджиев, началник на Националния щаб на митингите и Националната стачка на Обединените демократични сили за събаряне държавното управление на Жан Виденов и Българска социалистическа партия от власт, във връзка 22 години от митингите на 10 януари 1997 срещу образуване на ново държавно управление на левицата.
По думите му още през декември месец на 1996 година е имало митинг срещу образуването на такова. Тогава опозицията се сплоти в декларация за национално избавление, изясни Бакърджиев. На 27 декември 1996 се организира съвещание на управлението на Съюз на демократичните сили, напомни той. „ Бяха взети следните решения – първи протестен поход и протест да се направи на 3-ти януари. Тогава се събрахме всички пред НДК, тръгнахме по бул. „ Витоша “, отидохме пред постройката на Българска социалистическа партия и на площада, който е по-надолу, направихме първия протест. Защо пред „ Позитано “ - тогава имаше съвещание на Висшия съвет на Българска социалистическа партия, който обсъждаше по какъв начин да продължат да ръководят. След това имахме нов поход и протест на 8 януари, който мина по същия маршрут и приключи на пл. „ Македония “. На 9-ти януари вечерта се направи шествие и протест пред самото Народно събрание. Там имаше десетки хиляди хора “, изясни някогашният вицепремиер.
Според Евгени Бакърджиев е сложното младото потомство да си показа неналичието на самун и гориво, блокадата на градове, блокирането на граници, както и окупацията на кръстовища, пристанища, жп гари и други. Тези, които са взели участие в събитията, си дават сметка за тяхната значимост, с цел да може България да тръгне по правилния път. Въпреки всичките неточности и дефекти – пътят е този, заключи Бакърджиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР