СДС за 35-та година организира шествие-поклонение пред жертвите на комунистическия

...
СДС за 35-та година организира шествие-поклонение пред жертвите на комунистическия
Коментари Харесай

За 35-та година: СДС организира шествие-поклонение пред жертвите на комунистическия терор край Ловеч

Съюз на демократичните сили за 35-та година провежда шествие-поклонение пред жертвите на комунистическия гнет в лагера " Слънчев бряг " край Ловеч.

 

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, основният секретар Илия Лазаров, ръководителят на Предизборния щаб Георги Ненков, евродепутатът Александър Йорданов, зам.- ръководителят на партията Миглена Горанова, ръководителят на СДС-София Антон Койчев, народните представители Драгомир Драганов, Йордан Кръстанов, Медиха Хамза, членът на управлението Станимир Станчев, ръководителят на СДС-Ловеч Георги Митев и седесари от цялата страна се поклониха пред паметта на хилядите почтени жертви - убити, измъчвани, със унищожени животи.

 

Румен Христов прикани да не забравяме закононарушенията на комунизма и съобщи, че е внесъл,заедно с народни представители от ГЕРБ-СДС,законопроект за комунистическите монументи и знаци. Той напомни, че през 2000 г Народното събрание разгласи комунистическия режим за незаконен и младежите би трябвало да знаят истината за него, а тези, които са живели по времето на тоталитарния режим, в никакъв случай да не не помнят зверствата му.

 

За втора поредна година, по самодейност на СДС-Горна Оряховица, бяха засадени дръвчета, които да се трансфорат в Гора на мълчанието, в памет на погубените в лагера животи. В самодейността се включиха и Румен Христов, Александър Йорданов, Йордан Кръстанов и седесарите от Варна и Свищов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР