„СДС винаги е била консервативна християндемократическа партия и като такава

...
„СДС винаги е била консервативна християндемократическа партия и като такава
Коментари Харесай

Божидар Лукарски за СДС и Истанбулската конвенция

„ Съюз на демократичните сили постоянно е била консервативна християндемократическа партия и като такава членува в Европейската национална партия. Тези полезности (които Съюз на демократичните сили отстоява – б.ред.), съгласно нас, в някои членове на конвенцията са нарушени. Ние не сме срещу духа на тази спогодба, която като цяло е ориентирана против насилието над дами, насилието в семейството”, разяснява ръководителят на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски в предаването „ Лице в лице”.

„ Като татко съм срещу дъщерите ми в учебно заведение да учат разнообразни от биологичните избрания и в действителност това, против което ние от Съюз на демократичните сили сме, е въвеждането на т.нар „ трети пол” и понятието gender. Това е точният превод на думата gender – обществен пол”, сподели още той.

„ Нямаме срещу всеки да се изживява както желае, само че имаме срещу това да бъде легализирано и общодостъпно за всички”, добави Лукарски.

По думите му би се получил проблем, в случай че мъж упражни принуждение над жена, само че по-късно самият той се съобщи като жена и по определение това нямало да е принуждение над дами, а конфликт жена – жена. Друг проблем би бил, в случай че мъже, които се дефинират като дами, влизат в дамските тоалетни в учебните заведения , даде образец той.

Отваря се необятно вратата към еднополовите бракове , което е нездравословно за България като страна, тъй като може да получи искове в Страсбург – защото българският Семеен кодекс споделя, че бракът е непринудено общуване сред мъж и жена. Така на всеки мъж, който се самоопредели като жена, ще би трябвало да признаем правото му да подписа брак с мъж”, счита Лукарски.

Според него може чисто юридически с една декларация Народното събрание да каже, че признава пола в обичайния му биологичен смисъл.

Луакарски разяснява и убийството на предприемача Петър Христов, осъществено през днешния ден.

„ Винаги когато такива неща се случват, това е удар против държавността, както и другите закононарушения, които станаха в последния един месец. Би следвало да се каже, че страната не действа добре… Надявам се да не е злонамерено и обвързвано с председателството (на Съвета на Европейски Съюз – б.ред.)”, сподели още Лукарски.

Вижте целия диалог във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР