СДС може да се присъедини към трите партии от националистическата

...
СДС може да се присъедини към трите партии от националистическата
Коментари Харесай

СДС и Обединени патриоти се готвят за коалиция

СДС може да се причисли към трите партии от националистическата коалиция Обединени патриоти. Това научи Frognews.bg от свои чудесно осведомени източници.
Преговорите се водят на председателско равнище, като се водят персонално сред водачът на най-старата дясна партия Божидар Лукарски и вицепремиера Валери Симеонов.

Припомняме, че партията на Симеонов НФСБ получи опция да откри партийната си централа в емблематичната постройка на „ Раковски” 134, където се обитава и централата на Съюз на демократичните сили. Макар и да не получиха парламентарно посланичество, Лукарски и хората му резервираха право да населяват част от постройката, като съгласно осведомени роля в този жест е изиграл и самия Валери Симеонов. Тогава пък Лукарски съобщи, че няма нищо трагично да има друга партия в тази постройка и че връзката му със Симеонов е добра.

Тази връзка обаче е прераснала в договаряния за общи дейности. Според източниците ни задачата на мероприятието е да се сътвори закостенял националистически блок, който да бъде дълготраен сътрудник на партия ГЕРБ в ръководството. Партия Съюз на демократичните сили е член на фамилията на Европейската национална партия, също както и ГЕРБ. Именно от ЕНП идват и най-сериозните рецензии за включването на националистите в ръководството на България, като вероятно обединяване със Съюз на демократичните сили може да реши този проблем.

Партията на Лукарски пък ще получи по този начин нужните гласове, с цел да излъчи свои представители в изпълнителната власт, откакто съгласно последните социологически изследвания нито една от десните партии или обединения не би съумяла да попадне в Народното събрание при нови избори.

Първите поръчки за общи дейности към този момент бяха направени, откакто изненадващо Божидар Лукарски и Съюз на демократичните сили споделиха позицията на националистите по отношение на Истанбулската спогодба. Докато всички останали десни партии приканиха документа да бъде гласуван, то Лукарски се разгласи срещу него.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР