СДС изразява огромното си възмущение от провокацията на кмета на

...
СДС изразява огромното си възмущение от провокацията на кмета на
Коментари Харесай

Възстановена паметна плоча на ремсисти в София възмути СДС

Съюз на демократичните сили показва голямото си отвращение от провокацията на кмета на регион " Изгрев " Делян Георгиев за възобновяване на плочата на комунистическите терористи, известни като " Петимата от РМС ", до Народно читалище " Добри Чинтулов -1935 ".

Toва пишат в своя позиция от партия.

По думите им с този си акт Делян Георгиев демонстрира некомпетентност и наподобява като едно неразбирателство в българската политика.

Да героизираш обучавани в Съюз на съветските социалистически републики уредници на антидържавни и партизански акции, довели до гнет и убийства, е засегнатост към жителите на регион " Изгрев " и всички столичани, акцентират от Съюз на демократичните сили.

Те напомнят на кмета, че България е демократична страна, член на Европейски Съюз, жигосала комунистическия гнет и приела Закон за оповестяване на комунистическия режим за незаконен. Ако той не зачита тези обстоятелства, е объркал времето и мястото, където да си играе на управленец, акцентират още от Съюз на демократичните сили.

По думите им посредством постъпката си Делян Георгиев принуждава по неприемлив метод жителите, отстояващи демократичните полезности, да търпят реабилитацията на руски сътрудници , героизирани от тоталитарния режим у нас. Още повече, че плочата се намира до читалище, носещо името на български възрожденец и будител. Това е цинично и неприемливо, безапелационни са от партията.

От Съюз на демократичните сили приканват Столичната община да разгласи по каква процедура е възобновена паметната плоча и да излезе със мнение, което да принуди Делян Георгиев да отстрани тази провокация и засегнатост против демокрацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР