СДС изразява недоумение от искането на БЛС да се плаща

...
СДС изразява недоумение от искането на БЛС да се плаща
Коментари Харесай

СДС разкритикува БЛС за таксата за прегледи на деца

„ Съюз на демократичните сили показва неразбиране от настояването на БЛС да се заплаща 1 лев потребителска такса за обзор на деца при персоналните лекари, а страната да поема останалите 1.90 лв.. Наистина ли детското левче е от толкоз огромно значение за българското опазване на здравето? “,се споделя в мнение на партията.
„ За да не стига до такива хрумвания, ние одобряваме за удачно настояването на БЛС отсега нататък да се плануват в допълнение 10 млн. лв. годишно от страната, с цел да не се изисква такса от децата и да не се ощетяват и педиатрите. Не можем да не отбележим обаче, че всяка година парите за здраве в бюджета се усилват, само че вместо да се усъвършенстват услугите, се оферират безумни хрумвания.
На фона на демографските индикатори, които по никакъв начин не са радостни,недоумяваме по какъв начин е допустимо вместо стимулиращи ограничения, да се работи против ползите на родителите и децата?!
 От Съюз на демократичните сили към този момент предложихме мярка, която да подкрепи младите фамилии и да ги подтиква да имат повече деца. Настояваме да се работи за законодателна смяна и дамите през втората година от майчинството да получават 90 % от сумата, върху която са се осигурявали, а не 380 лв., както е сега “, припомнят сините.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР