СДС излезе с позиция по повод 55-годишнината от събитията по

...
СДС излезе с позиция по повод 55-годишнината от събитията по
Коментари Харесай

СДС: ПП и ДБ издигнаха наследник на ДС и с това нанесоха голяма обида на демократичната общност

СДС излезе с позиция във връзка 55-годишнината от събитията по време на Пражката пролет:

На 21 август се навършват 55 години от нахлуването на войските наВаршавския контракт в Чехословакия, с цел да смажат Пражката пролет.В интервенцията вземат участие и български войски. Отговорен за техния надзор инеутрализиране на всеки опит за брожения и противоречие измежду изпратените вПрага български офицери и бойци, е бил ген. Васил Терзиев. Човекът,чието име, кръв и гени носи неговият внук - актуалният претендент на ПП-ДБза кмет на София.Комунистическа България поставя срамно клеймо върху репутацията си и запореден път се потвърждава като най-верен прислужник на Съветския съюз, тъй като епървата страна, настояла за военна намеса в Чехословакия, ипоследната, която се извинява за присъединяване си в потушаването на Пражкатапролет – с решение на Народното събрание през 1990 година и по-късно по време напрезидентската аудиенция на президента Петър Стоянов в Прага през 1997 г.За потушаването на порива на Чехословакия към промени и повече независимост,България взе участие с два мотострелкови полка и един танков батальон.Показателен факт е, че румънският деспот Чаушеску не изпраща войски иосъжда нахлуването, тъй като е безапелационен съперник на съветскотовлияние, за разлика от българските партийни и държавни ръководители,които хвърлят сериозен запас против Пражката пролет.

Днес техните наследници не престават генералната линия, че когато Кремълнахлува постоянно е в правото си, а нападнатата страна е отговорна. За тях енормално България да изпрати войски и оръжие през 1968 година в Прага, за дазапази въздействието на Съюз на съветските социалистически републики, само че не е обикновено да дадем оръжие на Украйна,за да отбрани свободата и независимостта си от агресора Путин.

На този политически цинизъм на проруските партии у нас би трябвало да се дадекатегоричен отпор, само че вместо това, ненадейно се появи тяхна сериознаконкуренция за реабилитация на комунистическото и Държавна сигурност минало. Градскителиберали от Политическа партия и Демократична България издигнаха за столичен кмет правоприемник на една отнай-влиятелните семейства на Държавна сигурност и с това нанесоха голямаобида на демократичната общественост, на хората потърпевши от репресиите нарежима и техните наследници с погубено бъдеще.България няма по какъв начин да скъса с комунистическото си минало, в случай че на думиосъждаме закононарушенията на режима, а на дело постиламе „ червен килим “пред наследниците на неговите генерали, в случай че пазим Паметника насъветската войска като че ли е Триумфална арка, а не знак на окупация иполовинвековно васално битие, в случай че не се излекуваме веднъжзавинаги от стокхолмския синдром към Кремъл и да осъзнаем, че мястото ние в Европа, а не в Евразия!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР