СДС - част от парламентарна коалиция с ГЕРБ, настоява Паметникът

...
СДС - част от парламентарна коалиция с ГЕРБ, настоява Паметникът
Коментари Харесай

СДС: Областният управител да изпълни решението за преместване на Паметника на Съветската армия

Съюз на демократичните сили - част от парламентарна коалиция с ГЕРБ, упорства Паметникът на Съветската войска да бъде изместен.

 

На съвещанието си на 13 юни 2023 година Националният съвет на Съюз на демократичните сили реши:
1. Подкрепя решението на Столичния общински съвет от март 2023 година за преместването на паметника на Съветската войска.
2. Възлага на народните представители от Съюз на демократичните сили да изискат посредством Министерския съвет от регионалния шеф на София да извърши решението на СОС за пренасяне на Паметника на Съветската войска.

 

Епицентър.бг напомня:

 

Темата за ориста на Паметника на Съветската войска бе повдигната още веднъж по време на предизборната акция. На 24 февруари водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изненадващо се разгласи за пренасяне на монумента от центъра на столицата, аргументирайки се с войната в Украйна. Към този миг такова предложение от Демократична България отлежаваше в деловодството на Столичния общински съвет, само че след знака от водача съветниците от ГЕРБ бързо го придвижиха. И по този начин на 9 март Столичният общински съвет реши дефинитивно Паметникът на Съветската войска да бъде изместен и да бъде разгласен конкурс за освободеното пространство.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР